|
|
NEWS
|
|
Decernarea titlului Dr. H. C. domnului Profesor James Elliot MORRIS |
|
Senatul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a hotărât, în unanimitate, în cadrul ședinței din 10 februarie 2015, să îi acorde înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa distinsului Prof. dr. ing. James ELLIOT MORRIS, de la Universitatea de Stat din Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii, Colegiul de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor Maseeh, în cadrul Departamentului de Electricitate şi Ingineria Calculatoarelor şi profesor Emeritus al Universităţii de Stat din New York, Binghamton, astfel primindu-l printre membrii de onoare ai comunităţii sale academice.
Universitatea "POLITEHNICA" din Bucureşti, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Tehnologie Electronică şi Fiabilitate (TEF), Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare (UPB-CETTI) are o colaborare de tradiţie cu profesorul Morris. De mai bine de 15 ani domnia sa a fost persoana care a susținut permanent colaborarea dintre mediul academic românesc implicat în packaging-ul electronic şi IEEE CPMT. Profesorul Morris a avut o contribuție majoră la înființarea “IEEE CPMT Hungarian and Romanian (Hu & Ro) Joint Chapter”.
Mulți membri ai Departamenului TEF sunt activi în cadrul acestei organizaţii. TIE (Interconnection Techniques in Electronics) și SIITME (International Symposium for Design and Technology in Electronic Packaging), două evenimente cu recunoaștere internațională, au primit sprijinul continuu al profesorului Morris. Prezența sa la mai multe ediţii ale conferinţei SIITME, în calitate de keynote speaker, a avut rolul de a sublinia importanța şi aspectele specifice ale packaging-ului electronic în contextul evoluției actuale a electronicii.
Astfel, ca recunoaştere a forţei şi onestităţii sale intelectuale, a vigorii etice ce-l caracterizează, a efortului său constant pentru promovarea domeniului packaging-ului electronic, pentru contribuţia deosebită la valorile educaţiei, ştiinţei şi promovării relaţiilor internaţionale, Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti, are onoarea să confere astăzi domnului profesor James Eliot Morris titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii noastre.
Vivat, Crescat, Floreat!
Prin link-ul de aici puteți descărca Laudațio d-lui Prof. Dr. Ing. James Elliot MORRIS, în calitate de Doctor Honoris Causa al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti
|
Conferinta Studenteasca AFCEA, Editia a 6-a |
|
Clubul studentesc AFCEA Bucuresti, AFCEA Europa, UPB-CETTI si Universitatea Politehnica Bucuresti impreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei anunta organizarea Conferintei Studentesti AFCEA, Editia a 6-a in Bucuresti pe data de 24 Martie 2014.
Studentii interesati sa participe sunt invitati să descarce brosura evenimentului:
Programul conferintei este disponibil mai jos:
Invitat special, domnul Dr. Ing. Andreas Wild, Director Executiv al ENIAC Joint Undertaking (propus Director Executiv al ECSEL), un parteneriat public-privat in domeniul nanotehnologiei fondat pe langa Uniunea Europeana.
Prezentarea sa, intitulata "Key Enablig Technology Implementation in ECSEL JU" poate fi vizionata mai jos:
Imagini de la sesiunea de premiere pot fi descarcate de aici.
Imagini de la conferinta pot fi descarcate de aici.
Imagini de la sesiunile de postere si orale pot fi descarcate de aici.
|
Decernarea titlului Dr. H. C. domnului Profesor Klaus-Jürgen WOLTER |
|
Senatul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a hotărât, în unanimitate, în cadrul ședinței din 06 iunie 2013, să îi acorde înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa distinsului Prof. dr. ing. Klaus-Jürgen WOLTER, de la Universitatea Tehnică din Dresda şi director al Institutului de Packaging Electronic, astfel primindu-l printre membrii de onoare ai comunităţii sale academice.
Universitatea "POLITEHNICA" din Bucureşti, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Tehnologie Electronică şi Fiabilitate, Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare (UPB-CETTI) are o colaborare de tradiţie cu Universitatea Tehnică din Dresda. Mulţumită acestei colaborări, mai mulţi membrii ai departamentului TEF au avut posibilitatea să-şi desfăşoare stagii de cercetare în cadrul TUD. Mai mult, în cadrul programelor de doctorat, docto-ranzi ai departamentului au beneficiat de facilităţile experimentale ale instituţiei. Astfel, ca recunoaştere a forţei şi onestităţii sale intelectuale, a vigorii etice ce-l caracterizează, a efortului său constant pentru promovarea domeniului packaging-ului electronic, pentru contribuţia deosebită la valorile educaţiei, ştiinţei şi promovării relaţiilor internaţionale, Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti, are onoarea să confere domnului Profesor Klaus-Jürgen WOLTER titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii noastre.
Vivat, Crescat, Floreat!
Prin link-ul de aici puteți descărca Laudațio d-lui Prof. Dr. Ing. Klaus-Jürgen WOLTER, în calitate de Doctor Honoris Causa al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti
Prin link-ul de aici puteți descărca răspunsul de mulțumire al d-lui Prof. Dr. Ing. Klaus-Jürgen WOLTER la primirea titlului onorific.
|
Decernarea titlului Dr. H. C. domnului Profesor Karlheinz Bock |
|
- Senatul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a hotărât, în unanimitate, să îi acorde titlul academic de Doctor Honoris Causa distinsului Prof. dr. ing. Karlheinz BOCK, profesor la Universitatea Tehnică din Berlin şi director al Departamentului de Microsisteme Politronice Multi-functionale din cadrul Instituţiei Fraunhofer pentru Tehnologii Modulare ale Corpului Solid din München.
În ianuarie 2001 dumnealui înfiinţează şi conduce, în cadrul Institutului Fraunhofer de Fiabilitate şi Microintegrare, IZM din Berlin, Departamentul de Sisteme Politronice, cu sediul la München. Departamentul dezvoltă sistemeflexibile în tehnologia straturilor subţiri, senzori chimici şi biologici, precum şi sisteme bio-analitice.
UPB-CETTI și Departamentul de Tehnologie Electronică și Fiabilitate a Facultății de Electronică are o colaborare de tradiţie cu EMFT München. Mulţumită acestei colaborări, mai mulţi membri ai departamentului TEF au avut posibilitatea să-şi desfăşoare stagii de cercetare în cadrul EMFT. Mai mult, în cadrul programelor de doctorat, doctoranzi ai departamentului au beneficiat de facilităţile experimentale ale instituţiei EMFT. De asemenea sarcinile ce reveneau colectivului departamentului TEF în cadrul proiectului european FP7 FlexNet au putut fi îndeplinite în condiţii foarte bune ca urmare a faptului că măsurătorile, ca Round-Robin-Test a structurilor organice de mare complexitate şi volum, s-au desfăşurat cu succes folosind echipamentele specializate din dotarea instituţiei.
Prin link-ul de mai sus puteți descărca alocuţiunea d-lui Prof. Dr. Ing. Karlheinz BOCK, în calitate de Doctor Honoris Causa al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti
|
DELTA Energy SystemsGroup - Design Engineer |
|
DELTA Group este cel mai mare producător de surse in comutație, soluții de management al puterii, componente electronice, automatizări industriale, echipamente electrice de rețea și soluții pentru energii regenerabile.
Pentru sediul din Bucuresti, DELTA Group este în cautare de un ”Design Enginner in Power Electronics”.
Mai multe detalii pot fi obținute din documentul de aici.
|
Seminar EuroTraining "Nanotehnologii în Electronică" |
|
Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare - UPB-CETTI, anunţă organizarea unui seminar internațional EuroTraining cu tema "Nanotehnologii în Electronică" destinat studenților și cadrelor didactice ale Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.
Acesta se desfășoară în zilele de 7 - 8 octombrie 2013 în București, Local LEU și pe 9 - 10 octombrie 2013 la Facultatea Tehnică din Cluj-Napoca. Limba oficială a evenimentului este engleză.
Persoanele interesate se pot inscriere prin completarea online a formularului de pe pagina dedicată evenimentului, până la data de 06.10.2013.
Programul seminarului de la București se poate descărca de aici.
|
|
|
|
|