Despre CETTI
   Prezentare Generala
   Misiune
   Packaging
   Cercetare
   Parteneri


Proiect de inițiere în realizarea modulelor electronice 2

   Universitatea “Politehnica” București, Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare - UPB-CETTI în parteneriat cu Microchip Technology srl., anunţă continuarea activității extracurriculare destinate studenților anului I ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

CETTI   Microchip Technology srl

Obiectivul general al activității (Semestrul II)

   Cursul de microcontrolere organizat de CETTI și Microchip Romania își propune să facă o introducere în lumea microcontrolerelor Microchip. Cursul este bazat pe cartea "PIC Microcontrollers - Programming in C" scrisă de Milan Verle și publicată de mikroElektronika; 1st edition (2009). La curs se vor aborda atât subiecte teoretice cât și aplicații practice pe microcontrolere de 8-bit. La finalul cursului participanții ar trebui să știe la ce se folosește un microcontroler, cum se programează un microcontroler și care este circuitul minim necesar pentru o aplicație cu microcontrolere.

Obiective specifice

 • Introducere in arhitectura microcontrolerelor
 • Introducere in realizarea montajelor electronice cu microcontroler
 • Introducere in programarea microcontrolerelor

Rezultatul acțiunii

   Studentul va acumula experienta practica privind modalitatea de utilizare și programare a microcontrolerelor.

Calendarul preliminar al activităților

 • Activitatea este adresata exclusiv studenților care au participat la activitatea de inițiere în semestrul I si au finalizat toate activitățile aferente, inclusiv evaluarea finala. Aceștia se pot înscrie completând formularul de mai jos până la data de 21.02.2014 ora 10:00.

     Înscrierile s-au încheiat!

 • Pe baza prezenței la activitățile Proiectului de inițiere pe semestrul I și a disponibilități numărului de locuri al partenerului Microchip România s-au stabilit grupele pentru activitatea pe parcursul semestrului II universitar. Astfel, s-au creat 2 grupe cu câte 20 de studenți. Primul curs are loc vineri 28 februarie 2014 orele 15:00 - 17:00 cu grupa care are liber pe saptamana pară din punctul de vedere al anului universitar. Cealaltă grupă (impar) urmand sa aibe vineri 7 martie 2014 în același interval orar. Cursul se va tine la sediul Microchip, cladirea AFI Business Park 1. Ar trebui sa asteptati sa va adunați cat mai multi și să anunțați la receptie ca trebuie sa ajungeți la Microchip (persoana de contact Horia Boicu)

  Distribuția grupelor studenților admisi se poate descărca de aici. [format PDF]

 • Se recomandă ca studenții să aibe la ei propriul laptop pentru programarea microcontrolerelor.Software-ul utilizat (MPLAB X IDE 2.05 si Compilator MPLAB XC8) poate fi descărcat gratuit de la adresa: https://www.microchip.com/pagehandler/en-us/family/mplabx/

 • Persoana de contact din partea UPB-CETTI: cristina.marghescu@cetti.roObiectivul general al activității (Semestrul I)

   Familiarizarea studentilor cu aspectele generale ale procesului de realizare a modulele electronice.

Prezentarea proiectului [format PDF]

Obiective specifice

 • Introducere in asamblarea modulelor electronice
 • Introducere in masurarea si punerea in functiune a modulelor electronice
 • Introducere in proiectarea asistata de calculator a structurilor de interconectare a componentelor electronice
 • Introducere in proiectarea pentru fabricatie
 • Introducere in Standardele din industria electronica, IPC

Rezultatul acțiunii

   Studentul va acumula experienta practica privind modalitatea de realizare a modulelor electronice uzuale, inclusiv tehnologia de realizare a acestora.

Calendarul preliminar al activităților


Resurse pentru studenți
Actualizat 13.02.2013