Incubator Tehnologic
si de Afaceri

ITA - Incubator Tehnologic si de Afaceri
Universitatea Politehnica Bucuresti CETTI

26-27 Noiembrie 2010, Focsani, Simpozionul National Auto

Cu prilejul celei de a III-a editii a Simpozionului National Auto, Calitate, performanta si instruire prin experiment, gazduit de Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" din Focsani, Incubatorul CETTI - ITA a prezentat o linie de asamblare manuala a modulelor electronice in tehnologia de montare pe suprafata compusa din echipamente din dotarea ITA. Participantii la eveniment, profesori, elevi, au avut posibilitatea de a experimenta ei insisi operatiile de printare a pastei de lipit, inspectie optica, plantare componente, lipire cu aer fierbinte. Astfel participantii au putut cunoaste direct cum se poate realiza asamblarea moderna a produselor electronice. In cadrul aceluiasi eveniment au fost sustinute si urmatoarele prezentari: "Fii intreprinzator" de catre Directorul executiv APTE, Dna. Rosemarie Fuica, Cursul "Proiectare pentru fabricatie - DFM" de catre Directorul executiv CETTI- ITA, dl. Ioan Plotog, prezentarea platformelor de invatare de la distanta elearning Elect2Eat, mSystech, ELAN, de catre Dna. Rosemarie Fuica.

11-12 Noiembrie 2010, Timisoara, International Symposium for Electronics and Telecommunications

Cu ocazia celei de a IX-a editii a Simpozionului International pentru Electronica si Telecomunicatii a fost organizat si sustinut un curs de "Proiectare pentru fabricatie - DFM" sustinut de Dl. Gaudentiu Varzaru. In cadrul Simpozionului au fost prezentate mai multe lucrari de cercetare in domeniul packagingului electronic la care aportul personalului CETTI - ITA a fost predominant: "PCBs with Different Core Materials Assembling in VPS Technology" de I.Plotog, T.Cucu, B.Mihailescu, G.Varzaru, P.Svasta, I.Busu, "Solder Joints Mechanical Functionality Tested by Shear Forces Methodology" de I.Plotog, T.Cucu,, G.Varzaru, B.Mihailescu, I.Busu, P.Svasta, "Vapor Phase Soldering Technology Applications for PCB with Different Final Finishes" de I.Plotog, T.Cucu, B.Mihailescu, G.Varzaru, P.Svasta, I.Busu, "Multicriterial Approach Correlation of the Solder Joints Functional Tests Results" de I.Plotog, T.Cucu, B.Mihailescu, G.Varzaru, P.Svasta, R.Bunea, I.Busu, "VPS Control Module EMC Modeling and Evaluation" de B.Mihailescu, I.Plotog, P.Svasta, M.Vladescu.

21-24 Octombrie 2010, Craiova, Zilele Municipiului Craiova

Mai multe actiuni din domeniul tehnic au fost integrate in calendarul manifestarilor organizate de Primaria Craiova cu ocazia Zilelor Municipiului. Astfel, Centrul Expozitional Transfrontalier a organizat cea de-a doua editie a Targului regional transfrontalier, TRT 2010, impreuna cu camerele de comert din Craiova, Vidin, Montana (Bulgaria) si Serbia. In cadrul Salonului Cercetarii, organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica, CETTI - ITA a prezentat produse si servicii proprii precum si ale firmelor incubate sau partenere: Seletron Software si Automatizari, L&G Advice Serv, ROEL Electronics, CEAM ROM. De asemenea, la sediul IPA, in cadrul Proiectului ELAN, au fost sustinute de catre specialistii CETTI - ITA cursurile "Proiectare pentru fabricatie - DFM" si "Packaging electronic". Cursantii au avut apoi posibilitatea de a exersa practic asamblarea unui modul electronic in tehnologie SMT pe o linie de asamblare manuala dotata cu echipamentele LPKF ZelPrinter, DIMA Pick-and-Place, Microscop optic. Participantilor li s-au prezentat si ultimile cercetari ale CETTI - ITA in domeniul tehnologiei de contacare electronica pe directia testarii proprietatilor mecanice ale conexiunilor cu echipamentul Multi Functional Bond Tester Condor 70.

18-19 Octombrie 2010, Ramnicu Sarat, Workshop " Fii intreprinzator!"

Palatul Administrativ si de Justitie a gazduit evenimentul "Fii intreprinzator!" sustinut de Centrul pentru Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, UPB - CETTI, manifestare facand parte din Campania de promovare a spiritului antreprenorial ca activitate in cadrul Proiectului ELAN, la initiativa Dlui consilier Avocat Ionut Ciprian Iuga, cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Sarat si a Consiliului Local. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a numerosi auditori din randul cadrelor didactice si a elevilor de la liceele din localitate. Din partea UPB - CETTI a participat Dl.Prof.Dr.Ing. Paul Svasta, Director CETTI, iar din partea Asociatiei pentru Promovarea Tehnologiei Electronice, APTE, a participat Dna.Dr.Ec.Rosemarie Fuica, Director Executiv. Directorul executiv al CETTI - ITA, Dl.Drd.Ing. Ioan Plotog, a sustinul cursul "Proiectare pentru fabricatie - DFM", iar Dl.Conf.Dr.Ing. Norocel Codreanu a sustinut cursul "Packaging electronic". Totodata, pe durata celor doua zile a fost sustinut si un Atelier de tip "Hands On" constand dintr-o linie de asamblare electronica in tehnologia de montare pe suprafata pentru productie de prototipuri si serie mica specific pentru intreprinderile mici si mijlocii, cuprinzand echipamente din dotarea CETTI - ITA: printer manual, statie manuala Dispenser, pick-and-place si lipire cu aer fierbinte, microscop optic pentru inspectii interfazice, statie de lipit. Participantii la eveniment au avut posibilitatea de a exersa pe aceste echipamente si sub indrumarea specialistilor de la CETTI - ITA toate etapele unui proces de asamblare: printare, inspectia optica a printarii, plasare componente, lipire prin retopire, inspectia optica a lipirii, reparare.

6-9 Octombrie 2010, Bucuresti, Targul International Bucuresti, TIB 2010

Incubatorul CETTI - ITA a participat la cea de a XXXVI-a editie a Targului Tehnic International Bucuresti in cadrul Salonului Cercetarii. Au fost prezentate cateva produse proiectate si realizate de studenti in cadrul ITA, cat si produse si servicii ale unor firme incubate sau partenere: Seletron Software si Automatizari, L&G Advice Serv, Elsix, ROEL Electronics, CEAM ROM, Robotrom. Activitatea de furnizor de servicii EMS a Incubatorului a fost probata prin prezentarea unor module electronice asamblate in tehnologia de contactare in atmosfera de vapori pentru firmele Microchip, Samway. Activitatea de cercetare in domeniul packagingului electronic a fost exemplificata prin demonstratii ale specialistilor din cadrul CETTI - ITA privind testarea proprietatilor mecanice ale conexiunilor electronice efectuate pe un echipament Multi Functional Bond Tester, Condor 70-3.

23-26 Septembrie 2010, Pitesti, SIITME 2010

In cadrul celei de a XVI-a editii a Simpozionului International Proiectare si Tehnologie in domeniul Packagingului Electronic, SIITME, Incubatorul CETTI - ITA a avut o participare diversificata pentru ilustrarea activitatilor de cercetare si de furnizare de servicii de productie electronica prin expunerea unor module electronice realizate prin tehnologia de contactare electronica in atmosfera de vapori pentru clientii sai (Microchip, Samway, Seletron), prin demonstratii efectuate pe Standul de test multifunctional al contactarilor electronice, Condor 70-3, pentru caracterizarea proprietatilor mecanice ale lipiturilor, si prezentarea lucrarii in cadrul Sectiunii de Postere "Investigation on the efficiency of thermal relief shapes on different printed circuit boards" de I.Plotog, G.Varzaru, R.Bunea, I.Busu, T.Cucu and P.Svasta.

15-16 Septembrie 2010, Titu, Renault Technologies Romania

Inaugurarea oficiala a Centrului de Cercetari Renault de langa Titu, eveniment onorat si de prezenta Presedintelui Romaniei, Dl. Traian Basescu, a constituit o oportunitate pentru Incubatorul CETTI- ITA de a-si face afirmata implicarea profunda in domeniul tehnologiei de asamblare a modulelor electronice fara plumb in cadrul Standului Universitatii Politehnica din Bucuresti, amplasat intr-una din halele Centrului transformata in expozitie. Activitatea in domeniul Lead-Free a fost nu numai ilustrata prin Postere si pliante, dar au fost prezentat si unul din echipamentele din dotare de inalt nivel tehnic si tehnologic utilizate in scopul cercetarii efectelor aliajelor fara plumb asupra proprietatilor mecanice, electrice si termice ale contactarilor electronice pentru determinarea fiabilitatii acestora. Astfel, s-a expus Standul multifunctional de incercari mecanice privind lipirea, cu aliaje fara plumb a componentelor electronice si s-au efectuat cateva experimente demonstrative.

6-8 Mai 2010, Galati, Salonul Regional al Cercetarii si IT&C Expo

La cea de a 3-a editie a Salonului Regional al Cercetarii si cea de a 9-a editie a Expozitiei de Informatica, Tehnica de calcul si Comunicatii, IT&C Expo, care au fost gazduite de Municipiul Galati, Incubatorul Tehnologic si de Afaceri CETTI - ITA a participat cu produse proprii si ale firmei incubate SC Seletron Software si Automatizari. Realizarile colectivului au fost apreciate de organizatori prin acordarea Premiului Salonul Regional al Cercetarii Galati 2010 pentru produsul Soft Start-Stop, "SSS-01", entitatii Universitatea Politehnica din Bucuresti Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare Incubatorul Tehnologic si de Afaceri, UPB - CETTI - ITA.


16-19 Martie 2010, Bucuresti, Romcontrola

La cea de a XIX-a editie a Expozitiei internationale de instrumente si aparatura de masura si control, Romcontrola, CETTI - ITA a prezent in cadrul standului Universitatii Politehnica Bucuresti aparatura produsa de studenti ai Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei ca proiecte de licenta, precum si materiale publicitare si produse a doua firme incubate, L&G Advice Serv si Elsix. In cadrul Programului de activitati conexe Romcontrola desfasurate in Sala de Conferinte au fost sustinute 3 prezentari in sub cupola Stimularii inovarii si a spiritului antreprenorial prin promovarea culturii tehnologice in domeniul packagingului tehnologic de catre Dr.ec. Rosemari Fuica, Director executiv APTE, Augustin Stan, Director LG-Advice Serv si Gaudentiu Varzaru, cercetator CETTI - ITA.

12-14 Noiembrie 2009, Constanta, 6th International Workshop of Electromagnetic Compatibility, CEM 2009

Prezenta CETTI - ITA la acest eveniment s-a concretizat prin prezentarea lucrarii "EMC Assessment for VPS Technology Process Control Module" realizata in colaborare cu Universitatea din Suceava, Facultatea de Inginerie Electrica si Calculatoare, autori G. Buta, B. Mihailescu, E. Coca, I. Plotog.

28-31 Octombrie 2009, Bucuresti, Targul Tehnic International Bucuresti, TIB2009

Incubatorul CETTI - ITA a participat la cea de a XXXV-a editie a Targului Tehnic International Bucuresti in cadrul Salonului Cercetarii. Au fost prezentate cateva produse proiectate si realizate de studenti in cadrul ITA.

17-20 Septembrie 2009, Gyula, Ungaria, SIITME 2009

In cadrul celei de a XV-a editii a Simpozionului International Proiectare si Tehnologie in domeniul Packagingului Electronic, SIITME, prima editie organizata in afara granitelor tarii, Dl. Ioan Plotog a prezentat lucrarile "Electronic module for controlling the energy in a vapour phase soldering machine", de I.Plotog, P.Svasta, B.Mihailescu, G.Varzaru, I. Busu si "Train the trainers Hands-On Workshop" de G.Varzaru, I.Plotog, N.D.Codreanu, T.Mihailescu.

29-30 Septembrie 2009, Sibiu, Train The Trainers

In continuarea evenimentului HISOLD-R0 2009 a fost organizata in incinta Universitatii Lucian Blaga o noua sesiune de cursuri de instruire intitulata " Train The Trainers" pentru profesorii scolilor de educatie vocationala, de la unele universitati din tara, institutii, asociatii si intreprinderi din domeniul tehnologiei electronice, precum si pentru organizatiile care ofera instruire, consiliere si informare referitoare la invatamantul continuu. La actiunea facand parte din Proiectul European Elect2Eat au participat Prof.Dr.Ing. Zsolt Illyefalvi-Vitez, din partea coordonatorului proiectului - Universitatea de Tehnologie din Budapesta si Departamentul Economic de Tehnologie Electronica (BME-ETT), Prof.Dr.Ing. Paul Mugur Svasta si Conf.Dr.Ing. Norocel Dragos Codreanu, din partea Universitatii Politehnica din Bucuresti - Centrul pentru Electronica Tehnologica si Tehnici de Inerconectare (UPB-CETTI), Alexandru Borcea, din partea Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software (ARIES) si Drd.Ing. Ioan Plotog, din partea Incubatorului Tehnologic si de Afaceri (CETTI-ITA). In cadrul acestui eveniment a fost instalata in holul Universitatii o linie de asamblare electronica pentru tehnologia de montare pe suprafata pentru productie de prototipuri si serie mica, cuprinzand: printer manual, statie manuala Dispenser, pick-and-place si lipire cu aer fierbinte, microscoape optice, statii de lipit. Participantii la curs si studentii Universitatii Lucian Blaga au avut posibilitatea de a exersa pe echipamentele puse la dispozitie de CETTI-ITA si sub indrumarea specialistilor de la aceasta institutie toate etapele unui proces de asamblare: printare, inspectia optica a printarii, plasare componente, lipire prin retopire, inspectia optica a lipirii, reprocesare.

Iulie 2009, Practica de vara a studentilor electronisti

CETTI - ITA s-a implicat cu toate mijloacele materiale si umane in activitatea de Practica a studentilor Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, cu precadere a Sectiei de Inginerie Economica. Datorita numarului mare de studenti Practica s-a efectuat atat la sediul Incubatorului din Leu, Corpul E, cat si in salile din Polizu, Corpul D. Tematica "Packagingul electronic" a fost sustinuta prin prelegeri, prezentari de echipamente, activitate practica de asamblare/dezasamblare module electronice, inclusiv deprinderea tehnicii de lipire manuala a componentelor cu montare prin insertie, precum si prin vizionarea unor materiale referitoare la Standardele IPC, Tehnologia de lipire fara plumb si filmul "Cele sapte pacate ale lipirii manuale", prezentate de L&G ADVICE SERV SRL, membru si distribuitor autorizat de materiale IPC, firma incubata in cadrul CETTI - ITA. Practica a fost completata si cu o activitate creativa, foarte apreciata de participanti, ceea ce le-a permis sa realizeze diferite montaje electronice.

10 Iunie 2009, Seminar "Tehnologii de lipire", organizat de Nefrprod Impex SRL Timisoara si Cookson Electronics Assembly Materials Kf Budapesta, Bucuresti

Au fost facute urmatoarele prezentari: Seminarul reprezinta prima actiune a firmei Cookson in aceasta zona a tarii realizata cu participarea UPB-CETTI.

9 Iunie 2009, Masa rotunda Cookson Electronics Assembly Materials Kf Budapesta cu tema "Tehnologii de lipire", Bucuresti

A fost organizata ca rezultat al discutiilor incepute la Timisoara in 10.03.2009. Invitati: Corne Hoppenbrouwer, European Automotive Technology Manager, East Europe Technical Manager (Cookson Electronics Assembly Materials), László Rédey, Manager, Cookson Electronics Assembly Materials Hungary, Nicolae Boe, Manager, SC NEFERPROD- Timisoara.

13-17 Mai 2009, 32nd International Spring Seminar on Electronics Technology "Hetero System Integration, the path to New Solutions in the Modern Electronics", ISSE, Brno, Cehia

Au fost prezentate urmatoarele lucrari avand co-autori si membrii ai CETTI - ITA: Printed Circuit Boards with Different Material Core Assembling Quality Analysis Based on 4 P Soldering Model - Paul M. Svasta, Ioan Plotog, Norocel D. Codreanu, Alexandru Vasile, Gaudentiu Varzaru, Alexandru Marin; Solder Paste Shelf Life Extending Approach for Prototyping and Small Series Activities - Ioan Plotog, Paul Svasta, Traian Cucu, Alexandru Vasile, Alexandru Marin; 4 P Soldering Model for Solder Joints Quality Assessment - Paul Svasta, Ioan Plotog, Traian Cucu, Alexandru Vasile, Alexandru Marin.

26-28 martie 2009, Ilieni - Covasna, TRAIN THE TRAINERS

Consortiul "ELECT2EAT - Educatia E-Learning si Instruirea Continua in Tehnologia de Asamblare Electronica", constituit din parteneri din Ungaria (BME-ETT, DRKK, ERAK), Romania (UPB-CETTI), Slovacia (TUKE, SPSE) si Suedia (STPKC), a organizat o sesiune de cursuri de instruire intitulat " TRAIN THE TRAINERS" pentru profesorii scolilor de educatie vocationala si de la unele universitati din tara, institutii, asociatii si intreprinderi din domeniul tehnologiei electronice, precum si pentru organizatiile care ofera instruire, consiliere si informare referitoare la invatamantul continuu. Actiunea s-a bucurat de participarea Prof.Dr.Ing. Zsolt Illyefalvi-Vitez, din partea coordonatorului proiectului - Universitatea de Tehnologie din Budapesta si Departamentul Economic de Tehnologie Electronica (BME-ETT), Prof.Dr.Ing. Paul Mugur Svasta si Conf.Dr.Ing. Norocel Dragos Codreanu, din partea Universitatii Politehnica din Bucuresti - Centrul pentru Electronica Tehnologica si Tehnici de Inerconectare (UPB-CETTI), Alexandru Borcea, din partea Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software (ARIES), Prof.Dr.Ing. Dan Stoichescu, din partea Universitatii Politehnica din Bucuresti si Drd.Ing. Ioan Plotog, din partea Incubatorului Tehnologic si de Afaceri (CETTI-ITA).
Pe parcursul sesiunii, intr-una din salile Centrului KIDA, a fost organizata o linie de asamblare electronica pentru tehnologia de montare pe suprafata (SMT) pentru productie de prototipuri si serie mica, cuprinzand: printer manual - LPKF ZelPrint, statie manuala Dispenser, Pick-and-Place si lipire cu aer fierbinte - DIMA, microscoape optice, statii de lipit Weller. Participantii la curs au avut posibilitatea de a exersa pe echipamentele puse la dispozitie de CETTI-ITA toate etapele unui proces de asamblare: printare, inspectia optica a printarii, plasare componente, lipire prin retopire, inspectia optica a lipirii, reprocesare. Pentru acest scop a fost special proiectat si produs un circuit de cablaj imprimat Demo, precum si o sita pentru printare, pe care s-au exemplificat notiuni de proiectare pentru fabricatie (DFM - Design For Manufacturing), cum ar fi: realizarea thermal-reliefului, realizarea panelizarii, realizarea marginii tehnologice, metoda de depanelare prin V-Cut, dispunerea reperelor locale si globale (fiducii), realizarea solder mask-ului.Initiativa a avut un impact deosebit de pozitiv asupra participantilor, in special asupra profesorilor din scolile de educatie vocationala, care au dorit sa exerseze si sa realizeze o documentare amanuntita a operatiilor spre a le populariza mai departe cursantilor lor.

25-26 Martie 2009, Forumul pentru Transfer Tehnologic si Inovare, editia a 8-a, Iasi

Organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii si sustinut de German Corporation for Technical Cooperation (GTZ) a avut ca tema: Towards a network-based research and innovation system in Romania. Au fost analizate aspecte privind inovarea in Romania, Transferul tehnologic si posibilitatile de dezvoltare a acestor activitati prin accesarea Fondurilor Structurale si a Programului European FP7. Delegatia CETTI - ITA a avut o prezenta activa prin promovarea proiectelor derulate pe aceasta tema (INOINDEX), pliante si panou de informare.

10 Martie 2009, Soldering Technology Seminar, Timisoara

Seminarul a fost organizat de Cookson Electronics, lider pe piata materialelor pentru asamblarea produselor electronice. Au fost prezentate materiale si tehnici inovative in domeniu. UPB-CETTI-ITA a participat cu o echipa de specialisti care au reusit sa convinga reprezentantii Cookson sa-si extinda activitatile si in zona Bucuresti. Aceasta deschidere ar permite imbunatatirea accesului IMM din zona Bucuresti - Moldova la cunostinte de inalt nivel tehnic si tehnologic in domeniul tehnologiei electronice si a tehnicilor de interconectare cu un impact pozitiv in ceea ce priveste inovarea in domeniu. A fost discutata organizarea pentru inceput a unei mese rotunde in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si inceperea sustinerii unei serii de seminarii de specialitate in colaborare cu CETTI.

12-14 noiembrie, Calimanesti: HERVEX 2008

Incubatorul CETTI - ITA a participat la cea de a XVI-a editie a Salonului International de Hidraulica, Pneumatica, Elemente de etansare si Mecatronica, HERVEX si a II-a editie a Salonului Regional al Cercetarii - Calimanesti 2008. In cadrul Simpozionului tehnico-economic, Dl. Ioan Plotog, directorul executiv al Incubatorului, a prezentat oferta CETTI - ITA pentru suport in domeniul tehnologiei electronice pentru aplicatii in hidraulica, pneumatica si mecatronica. La standul propriu organizat in incinta Expozitiei au fost prezentate produse proprii si ale firmelor incubate, printre care circuitul Soft Starter ST 02.01 care permite pornirea lenta si monitorizarea motoarelor si cuptoarelor de incalzire care utilizeaza rezistente de mare putere.

7-11 octombrie, Bucuresti: TIB 2008

Incubatorul CETTI - ITA a participat la cea de a XXXIV-a editie a Targului Tehnic International Bucuresti in cadrul Salonului Cercetarii.

18-21 septembrie, Predeal: SIITME 2008

La cea de a XIV-a editie a Simpozionului International Proiectare si Tehnologie in domeniul Packagingului Electronic, SIITME, Dl. Ioan Plotog a prezentat lucrarea "The Reflow Soldering Thermal Profile and Consequences over Functionality of Lead-Free Solder Joints", de I.Plotog, G.Varzaru, T.C.Cucu, P.Svasta, C.Turcu.

12-13 septembrie, Galati: ISEEE 2008

In cadrul celei de a II-a editii a Simpozionului International pentru pentru Inginerie Electrica si Electronica, ISEEE, a fost organizata o sesiune speciala de prezentare a tehnologiei si tehnicilor de interconectare si a ofertei CETTI si CETTI - ITA tehnice, tehnologice si de management pentru promovarea spiritui antreprenorial si a colaborarii pentru promovarea de produse electronice. Sesiunea a fost organizata impreuna cu firme partenere (Intrarom), colaboratori (APTE) si firme incubate (LG ADVICE). Au fost prezentate lucrarile: "Typical concepts, standards and assembling technologies for second level of interconnections in electronic packaging hierarchy"(CETTI&CETTI - ITA), "Practical applications of Vapour Phase Soldering Technology" (Intrarom),"International Standards around IPC" (L&G Advice Serv),"APTE- Asociatia pentru Promovarea Tehnologiei Electronice".

1-4 septembrie, Greenwich, Londra: ESTC 2008

Incubatorul CETTI - ITA a participat la cea de a II-a editie a Conferintei Integrarea Sistemelor Electronice, ESTC. Dl.Ioan Plotog a sustinut lucrarea "VPS Solution for Lead-Free Soldering in EMS Industries" de I.Plotog, G.Varzaru, C.Turcu, T.C. Cucu, P.Svasta, N.D. Codreanu.

31 august - 2 septembrie, Constanta: ATOM-N 2008

Incubatorul CETTI - ITA a fost prezent la cea de a IV-a Conferinta Internationala "Advanced Topics In Optoelectronics, Microelectronics and Nanotechnologies", ATOM-N, cu lucrarea "Pin-In-Paste DFM Constraints in Vapor Phase Soldering Technology for Optoelectronic Components" de I. Plotog, G. Varzaru, C.Turcu, T.C.Cucu, P.Svasta, A. Vasile.

22-27 iunie, Cracovia: TOFA 2008

Incubatorul CETTI - ITA a participat la Conferinta Internationala "Discussion Meeting on Thermodynamics of Alloys", TOFA. Dl. Ioan Plotog a prezentat lucrarea "The microstructure of lead-free solder joints on different metallic substrates as function of soldering thermal profile and consequences over electrical parameters" de I.Plotog, M.Branzei, G.Varzaru, T.C.Cucu, P.Svasta, C.Turcu.

27 mai 2008, Bucuresti: CITAF

Incubatorul CETTI - ITA a participat la cea de a V-a editie CITAF - Modalitati de sprijinire a inovarii si transferului tehnologic. Oportunitati si bariere. A fost prezentata lucrarea: Suport Tehnic, Tehnologic si Managerial - Premisa pentru Sprijinirea Antreprenoriatului si Transferului Tehnologic.

7-10 mai, Budapesta: ISSE 2008

Incubatorul CETTI - ITA a participat la cea de a XXXI-a editie a Seminarului "International Spring Seminar & Academic Conference on Electronic Packaging Education and Training", ISSE. Au fost prezentate lucrarile "Investigations on Assembling of Electronic Packages onto Glass Substrates using Lead-free Technology" de I.Plotog, N.D.Codreanu, A.Stan, C.Turcu, G.Varzaru, Gh.Lazar,Alex.Batuca si "1D and 2D Solutions for Traceability in an EMS Company" de T.C.Cucu, G.Varzaru, C.Turcu, N.D.Codreanu, I.Plotog, R.Fuica. Primei lucrari, prezentate de Dl. Norocel Codreanu, i-a fost acordat titlul de Best Poster Award.

7-10 mai 2008, Galati: Salonul Regional al Cercetarii

Incubatorul CETTI - ITA a participat cu stand propriu si a organizat impreuna cu colaboratori (APTE) si firme incubate (L&G Advice Serv) mese rotunde insotite de o prezentare privind oferta CETTI - ITA.

21-24 aprilie, Bucuresti: TEST 2008

La primul Targ International de Electronica, Solutii si Tehnologii, TEST, tinut in Romania, CETTI - ITA a participat cu stand propriu si a organizat impreuna cu firme partenere (Intrarom), colaboratori (APTE) si firme incubate (L&G Advice Serv) mese rotunde insotite de prezentari, dupa cum urmeaza: UPB-CETTI/CETTI - ITA: "CETTI-ITA Technical, Technological and Management Support for Electronic Systems Development", "RoHS European Directive Consequences in Electronic Industry", "CETTI-ITA Technological Transfer for SME's", "Design For Manufacturing Concept - DFM", "DFM Specific Aspects for Wave Soldering Technology", "Efficient Thermal Management in Electronics using IR Thermographic/Thermovision Methods" si "Integrated Passive Components", APTE: "APTE Offer for Continuously Education for Specialists in Electronic Technology and Interconnection Techniques", Intrarom: "Complete assembling lead-free technologies in Intrarom" si "Quality Asssurance in Electronic Packaging in Intrarom", L&G Advice Serv: "IPC Standards for Production and Design" si "Training and Certification IPC Programs by Industry for Industry".

10 aprilie, Pitesti: TIE 2008

Incubatorul CETTI - ITA a avut o participare activa in organizarea si desfasurarea Concursului national studentesc Tehnici de interconectare in electronica, TIE, eveniment la care au participat 10 universitati din tara. A fost organizat workshopul "Trasabilitatea, componenta importanta a procesului de productie in electronica si implicatiile trecerii la productia RoHS", moderator Dl. Ing. Alexandru Borcea, presedintele ARIES, cu participarea reprezentantului Brady Corp, Dl.Drd.Ing. Traian Cucu. Cu aceasta ocazie au fost prezentate expuneri pentru promovarea de cunostinte tehnice si tehnologice suport pentru incurajarea spiritului antreprenorial si inovator in randul studentilor.

7 martie - 15 mai 2008, Bucuresti: Seminarii Student Branch Chapter - CPMT

Au fost desfasurate saptamanal in perioada mentionata in scopul incurajarii spiritului antreprenorial in randul studentilor electronisti membri IEEE- Student Branch Chapter - CPMT si transferarii cunostintelor tehnice de baza necesare pentru crearea de produse si inovare. Subiectele prezentate: - tehnologie electronica si tehnici de interconectare; - proiectarea tehnologica; - conceptul de proiectare pentru fabricatie; - managementul operational al proiectelor CDI; - integrarea conceptului de proiectare pentru fabricatie in activitatile de management operational al proiectelor CDI. Locul de desfasurare: sala de training a Incubatorului Tehnologic si de Afaceri CETTI - ITA.

21-22 februarie 2008, Genova: HISOLD

La Conferinta "Advanced Solder Materials for High Temperature Application (HISOLD)" care a avut loc la Genova, Department of Chemistry and Industrial Chemistry, CETTI-ITA a participat cu lucrarile "Thermal profile in the Solder Paste Reflow Process" si "Solder Joint Quality in Vapour Phase Soldering Technology". In cadrul lucrarilor au fost prezentate rezultatele studiilor de definire a tehnologiilor de lipire fara plumb cu utilizarea tehnologiei de lipire in stare de vapori (VPS) si a tehnicii Pin-In-Paste. Aceasta tehnica permite utilizarea liniei "surface mount technology" (SMT) pentru asamblarea componentelor "thru hole" simultan cu componentele SMD. CETTI-ITA promoveaza tehnologia VPS prin actiuni de diseminare in scopul incurajarii transferului tehnologic de cunostinte din UPB si institutiile partenere (Intrarom) catre IMM.
CETTI - ITA: Incubator Tehnologic si de Afaceri
Prima pagina | Despre noi | Evenimente | Conditii de incubare | Produse | Servicii | Firme incubate | Newsletter | Linkuri | Contact