Site Map  |   Home  


UPB-CETTI, COMPETENTE R&D IN PACKAGING ELECTRONIC

Pornind de la ideea ca pentru a asigura progresul economic al unei societati nu este de ajuns doar sa importam masiv tehnologie din tarile cu traditie in domeniu, ci trebuie incet sa ajungem si noi la o anumita traditie, si prin aceasta sa dobandim un anumit grad de independenta fata de aceste tari, CETTI si-a orientat eforturile spre sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, realizand astfel o punte intre mediul academic si cel de afaceri. Este convingerea noastra ca industria electronica romaneasca se poate impune pe piata electronica mondiala prin produse de nisa, foarte specializate si de inalta calitate. Promovand idei moderne cum ar fi intreprinderea virtuala sau clusterul dorim sa atragem firmele interesate in penetrarea pietelor cu asemenea produse.

NOUTĂȚI

Platforma de Consiliere Mediere

Centrul de Electronică Tehnologică și Tehnici de Interconectare (CETTI) susţine persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a somerilor şi a persoanelor inactive în găsirea unui serviciu care să corespundă aspiraţiilor lor şi nevoilor pieţei forţei de muncă în domeniile “electronică şi mecatronică”, prin oferirea unei platforme online de consiliere și mediere.

Platforma online poate fi accesata GRATUIT la adresa: www.cetti.ro/consiliere_mediere/


Workshop CETTI - 20 de ani
CETTI – 20 de ani de activitate în educație academică și cercetare în folosul industriei electronice

Pe data de 26 iunie 2015 a avut loc în campusul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, corp A, sala A101 workshop-ul „CETTI – 20 de ani de activitate în educație academică și cercetare în folosul industriei electronice”. La eveniment au participat membrii fondatori ai CETTI, membrii actuali, precum si personalitati internationale marcante care au contribuit la dezvoltarea centrului in decursul celor 20 de ani. De asemenea au fost participat si membri ai clusterului ELINCLUS, reprezentanţi ai mediului academic atât din ţară cât şi din străinătate.

Agenda evenimentului poate fi descarcate de aici: Agenda Workshop-ului CETTI 20

Mai multe detalii pot fi obținute de la adresa web: Workshop CETTI 20


Decernarea titlului Dr. H. C. domnului Profesor James Elliot MORRIS

Senatul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a hotărât, în unanimitate, în cadrul ședinței din 10 februarie 2015, să îi acorde înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa distinsului Prof. dr. ing. James ELLIOT MORRIS, de la Universitatea de Stat din Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii, Colegiul de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor Maseeh, în cadrul Departamentului de Electricitate şi Ingineria Calculatoarelor şi profesor Emeritus al Universităţii de Stat din New York, Binghamton, astfel primindu-l printre membrii de onoare ai comunităţii sale academice.

Universitatea "POLITEHNICA" din Bucureşti, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Tehnologie Electronică şi Fiabilitate (TEF), Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare (UPB-CETTI) are o colaborare de tradiţie cu profesorul Morris. De mai bine de 15 ani domnia sa a fost persoana care a susținut permanent colaborarea dintre mediul academic românesc implicat în packaging-ul electronic şi IEEE CPMT. Profesorul Morris a avut o contribuție majoră la înființarea “IEEE CPMT Hungarian and Romanian (Hu & Ro) Joint Chapter”. Mulți membri ai Departamenului TEF sunt activi în cadrul acestei organizaţii. TIE (Interconnection Techniques in Electronics) și SIITME (International Symposium for Design and Technology in Electronic Packaging), două evenimente cu recunoaștere internațională, au primit sprijinul continuu al profesorului Morris. Prezența sa la mai multe ediţii ale conferinţei SIITME, în calitate de keynote speaker, a avut rolul de a sublinia importanța şi aspectele specifice ale packaging-ului electronic în contextul evoluției actuale a electronicii. Astfel, ca recunoaştere a forţei şi onestităţii sale intelectuale, a vigorii etice ce-l caracterizează, a efortului său constant pentru promovarea domeniului packaging-ului electronic, pentru contribuţia deosebită la valorile educaţiei, ştiinţei şi promovării relaţiilor internaţionale, Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti, are onoarea să confere astăzi domnului profesor James Eliot Morris titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii noastre.

Vivat, Crescat, Floreat!Prin link-ul de aici puteți descărca Laudațio d-lui Prof. Dr. Ing. James Elliot MORRIS, în calitate de Doctor Honoris Causa al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti


Sesiune studențească de comunicări științifice

Sesiunea de comunicări științifice 2017 a avut loc pe 12 mai.
Pe pagina dedicată evenimentului găsiți programul final al sesiunii și tabelul premiilor acordate. Mulțumim tuturor participanților!


Ediții precedente

 • Sesiunea de comunicări științifice 2014 a avut loc pe 15 mai 2015.
  Programul sesiunii se află pe pagina dedicată evenimentului aici.
 • Sesiunea de comunicări științifice 2014 a avut loc pe 16 mai 2014.
  Programul sesiunii se află pe pagina dedicată evenimentului aici.
 • Sesiunea de comunicări științifice 2013 a avut loc pe 17 mai 2013.
  Programul sesiunii se află pe pagina dedicată evenimentului aici.
 • Sesiunea de comunicări științifice 2011 a avut loc pe 20 mai 2011.
  Programul sesiunii se află pe pagina dedicată evenimentului aici.
 • Sesiunea de comunicări științifice 2010 a avut loc pe 20 mai 2010.
  Programul sesiunii se află pe pagina dedicată evenimentului aici.
 • Sesiunea de comunicări științifice 2009 a avut loc în perioada 7-9 mai.
  Programul sesiunii îl găsiți aici.


SIITME 2017
A XXII-a Ediție a Simpozionului Internațional IEEE pentru Proiectare și Tehnologie în Packaging-ul ElectronicUPB-CETTI anunţă organizarea în intervalul 26-29 Octombrie a.c. a XXII-a ediţie a Simpozionului Internațional IEEE pentru Proiectare și Tehnologie în Packaging-ul Electronic în Brașov.

Autorii interesați să participe sunt invitați să descarce brosura evenimentului: SIITME 2017 Call for Papers

Mai multe detalii pot fi obținute de la adresa web: www.siitme.ro


Inițiere în realizarea modulelor electronice 2 - studenți ETTI

   Universitatea “Politehnica” București, Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare - UPB-CETTI, anunţă continuarea activității extracurriculare destinate studenților anului I ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației desfășurate în semestrul I.

   Se pot inscriere numai studenții care au participat și finalizat la activitatea pe semestrul I până la data de 21.02.2014 ora 10:00.

    Mai multe informații legate de obiectivele specifice ale acestei activități se pot găsi la pagina destinată proiectului.Cărți suport de curs disponibile pentru achiziționare

 • Cartile:
  Svasta P. s.a., Componente electronice pasive - Probleme, 2012
              

  Svasta P. s.a., Componente pasive, Rezistoare, 2007
              

  Svasta P. s.a., Componente pasive, Condensatoare, 2010
              

  sunt disponibile in sala B311, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

 • Carte din seria "Packaging electronic" :
  Metode avansate de investigatie a structurilor "PCB", 2009
  autor: Conf. dr. ing. Norocel Codreanu

              

  este disponibila in sala B302, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

 • Carte din domeniul electronicii auto:
  Bazele Electronicii Auto, 2013
  autor: Conf. Dr. Ing. Alexandru Vasile, Ing. Irina Bristena Bacîș

              

  este disponibila in sala B311, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

 • Carte din domeniul programării sistemelor embedded:
  Programarea în limbajul C a sistemelor embedded cu microcontroler, 2014
  autor: Șl. Dr. Ing. Andrei Drumea, Ing. Robert Alexandru Dobre

              

  este disponibila in sala B305a, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.


TIE 2015
CONCURS PROFESIONAL STUDENŢESCUPB-CETTI anunţă organizarea în intervalul 8 - 10 aprilie a.c. a XXIV-a ediţie a Concursului Internaţional de Proiectare Asistată de Calculator a Structurilor de Interconectare PCB, TIE 2015, faza pe centrul universitar Bucureşti. Faza finală, la care vor participa primii clasaţi ai celei locale, va avea loc la Oradea, în intervalul 22 - 25 aprilie 2015.

La concurs pot participa toţi studenţii, indiferent de anul de studiu şi facultate, care cunosc proiectare PCB asistată de calculator (CAE-CAD-CAM). Înscrierea la concurs se face la doamna Delia Lepădatu, local LEU, corp B, sala B 301, zilnic între orele 10:00 şi 16:00.

Concurs TIE
Workshop TIE

Resurse gratuite pentru studenți

 • UPB CETTI pune la dispozitia studentilor atrasi de domeniul electronicii primul numar al revistei PCB Design 007, dedicata proiectarii asistate de calculator a placilor de circuit imprimat, integritatii de semnal, problemelor de compatibilitate electromagnetica, oferind solutii tehnice si practice. Revista poate fi descarcata urmarind link-ul de mai jos.  De asemenea sunt prezentate tutoriale si interviuri ce prezinta tendintele industriale actuale.
Rapoarte activitate UPB-CETTI

 • Rapoarte activitate UPB-CETTI (2005-2009)
  Datele de identificare ale Centrului de Cercetare UPB-CETTI se gasesc aici.
  Raportul de autoevaluare al UPB-CETTI pe perioada 2005 - 2009 este disponibil aici.
  Raportul de cercetare al UPB-CETTI pe perioada 2005 - 2009 este disponibil aici.

MASTER
Masterat Interdisciplinar: Tehnologii Avansate Integrate in Ingineria Electronica Auto (TAEA)

       Programul de masterat TAEA promoveaza formarea de competente destinate inovarii de produse electronice in domeniul electronicii auto si altor segmente ale industriei electronice. Tendinta de orientare spre inovarea de produse electronice manifestata in ultimul timp de unele firme se explica prin faptul ca mediul de cercetare, în general, si cel ce promoveaza dezvoltarea de noi module/produse/sisteme, în particular, au beneficiat în ultima perioada de importante resurse financiare.
       Prin programul de masterat, studentii vor obtine cunostinte atat in planul circuitelor si sistemelor moderne specifice domeniului auto cat si in cel al packaging-ului electronic, domeniu care trateaza aspectele ingineresti multidisciplinare necesare transformarii unui proiect electronic din faza de concept (schema electrica) intr-un modul/produs/sistem fabricabil.
       Mai multe informații și date de contact sunt disponibile la www.taea.ro

CETTI - ITA

Incubatorul tehnologic si de afaceri a fost gândit sa fie grefat pe CETTI cu dubla semnificatie, de a consolida si diversifica oferte ce sunt adresate clientilor prezenti precum si generarea unui grup mare de clienti, de preferinta începatori, care sa fie formati într-o alta cultura, de la început fundamentata stiintific din punct de vedere managerial, având în vedere reusitele de pâna acum ale centrului "mama".


Program Minerva 2014

 • Prof. dr. ing. Paul SVASTA
  Despre Programul Minerva

 • Drd.ing. Ioan PLOTOG Directorul Incubatorului Tehnologic si de Afaceri
  Despre posibilitatiile tehnologice disponibile in cadrul facultatii

Programul complet si mai multe informatii gasiti AICI.  Despre CETTI  |   Membri  |   Studenti  |   Articole  |   Download  |   Forum  |   Site Map  |   Contact  |   Home  

  User:   
  Parola:   
login
  Tehnici CAD
  TIE
  CCP
  IRPSE nou
  PDCE nou
  Galerie foto nou
  Programul Minerva
  Sesiunea de comunicari stiintifice 2017
  Proiect initiere PCB 2
  Cadence Academic Network
  Cadence OrCAD 16.6 Lite 2015
  Platforma MOODLE
  Materiale bibliografice
  MECA MECA Project logo
  ACTIV-PM
  MIAACU
  www.BestJobs.ro
  www.eJobs.ro
  www.MyJob.ro
  www.jobrapid.ro

ANUNTURI Proiecte
ANUNTURI ACHIZITII
ANUNTURI Parteneriate


  www.siitme.ro
  www.electronica-azi.ro
  Platforma Consiliere si Mediere


© 2021. CETTI . Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare.
Toate drepturile rezervate. Site realizat de CETTI Virtual Team.