Site Map  |   Home  






























UPB-CETTI, COMPETENTE R&D IN PACKAGING ELECTRONIC

Pornind de la ideea ca pentru a asigura progresul economic al unei societati nu este de ajuns doar sa importam masiv tehnologie din tarile cu traditie in domeniu, ci trebuie incet sa ajungem si noi la o anumita traditie, si prin aceasta sa dobandim un anumit grad de independenta fata de aceste tari, CETTI si-a orientat eforturile spre sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, realizand astfel o punte intre mediul academic si cel de afaceri. Este convingerea noastra ca industria electronica romaneasca se poate impune pe piata electronica mondiala prin produse de nisa, foarte specializate si de inalta calitate. Promovand idei moderne cum ar fi intreprinderea virtuala sau clusterul dorim sa atragem firmele interesate in penetrarea pietelor cu asemenea produse.

NOUTĂȚI

Premiu pentru contributii remarcabile - 2021 IEEE EPS

Dl. Profesor Dhc Ing. Paul Svasta, directorul Centrului de Electronică Tehnologică și Tehnici de Interconectare (CETTI) a fost premiat de IEEE EPS cu premiul David Feldman pentru contributii remarcabile in domeniul Packaging-ului Eletronic si colaborarii intre mediul universitar si industrie.

Diploma IEEE PS


TIE 2021
CONCURS PROFESIONAL STUDENŢESC



UPB-CETTI anunţă organizarea în intervalul 25 - 27 octombrie a.c. a XXX-a ediţie a Concursului Internaţional de Proiectare Asistată de Calculator a Structurilor de Interconectare PCB, TIE 2021, în mediul ONLINE, faza finală, la care vor participa primii clasaţi ai celei locale.

La concurs pot participa toţi studenţii, indiferent de anul de studiu şi facultate, care cunosc proiectare PCB asistată de calculator (CAE-CAD-CAM).

Concurs TIE

SIITME 2021
A XXVII-a Ediție a Simpozionului Internațional IEEE pentru Proiectare și Tehnologie în Packaging-ul Electronic


UPB-CETTI anunţă organizarea în intervalul 27-30 Octombrie a.c. a XXIII-a ediţie a Simpozionului Internațional IEEE pentru Proiectare și Tehnologie în Packaging-ul Electronic ONLINE cu sprijinul Universităţii Tehnice din Timișoara.

Autorii interesați să participe sunt invitați să descarce brosura evenimentului: SIITME 2021 Call for Papers

Mai multe detalii pot fi obținute de la adresa web: siitme.ro

MASTER
Masterat Interdisciplinar: Tehnologii Avansate Integrate in Ingineria Electronica Auto (TAEA)

       Programul de masterat TAEA promoveaza formarea de competente destinate inovarii de produse electronice in domeniul electronicii auto si altor segmente ale industriei electronice. Tendinta de orientare spre inovarea de produse electronice manifestata in ultimul timp de unele firme se explica prin faptul ca mediul de cercetare, în general, si cel ce promoveaza dezvoltarea de noi module/produse/sisteme, în particular, au beneficiat în ultima perioada de importante resurse financiare.
       Prin programul de masterat, studentii vor obtine cunostinte atat in planul circuitelor si sistemelor moderne specifice domeniului auto cat si in cel al packaging-ului electronic, domeniu care trateaza aspectele ingineresti multidisciplinare necesare transformarii unui proiect electronic din faza de concept (schema electrica) intr-un modul/produs/sistem fabricabil.
       Mai multe informații și date de contact sunt disponibile la www.taea.ro


Workshop CETTI - 20 de ani
CETTI – 20 de ani de activitate în educație academică și cercetare în folosul industriei electronice

Pe data de 26 iunie 2015 a avut loc în campusul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, corp A, sala A101 workshop-ul „CETTI – 20 de ani de activitate în educație academică și cercetare în folosul industriei electronice”. La eveniment au participat membrii fondatori ai CETTI, membrii actuali, precum si personalitati internationale marcante care au contribuit la dezvoltarea centrului in decursul celor 20 de ani. De asemenea au fost participat si membri ai clusterului ELINCLUS, reprezentanţi ai mediului academic atât din ţară cât şi din străinătate.

Agenda evenimentului poate fi descarcate de aici: Agenda Workshop-ului CETTI 20

Mai multe detalii pot fi obținute de la adresa web: Workshop CETTI 20


Decernarea titlului Dr. H. C. domnului Profesor James Elliot MORRIS

Senatul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a hotărât, în unanimitate, în cadrul ședinței din 10 februarie 2015, să îi acorde înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa distinsului Prof. dr. ing. James ELLIOT MORRIS, de la Universitatea de Stat din Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii, Colegiul de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor Maseeh, în cadrul Departamentului de Electricitate şi Ingineria Calculatoarelor şi profesor Emeritus al Universităţii de Stat din New York, Binghamton, astfel primindu-l printre membrii de onoare ai comunităţii sale academice.

Universitatea "POLITEHNICA" din Bucureşti, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Tehnologie Electronică şi Fiabilitate (TEF), Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare (UPB-CETTI) are o colaborare de tradiţie cu profesorul Morris. De mai bine de 15 ani domnia sa a fost persoana care a susținut permanent colaborarea dintre mediul academic românesc implicat în packaging-ul electronic şi IEEE CPMT. Profesorul Morris a avut o contribuție majoră la înființarea “IEEE CPMT Hungarian and Romanian (Hu & Ro) Joint Chapter”. Mulți membri ai Departamenului TEF sunt activi în cadrul acestei organizaţii. TIE (Interconnection Techniques in Electronics) și SIITME (International Symposium for Design and Technology in Electronic Packaging), două evenimente cu recunoaștere internațională, au primit sprijinul continuu al profesorului Morris. Prezența sa la mai multe ediţii ale conferinţei SIITME, în calitate de keynote speaker, a avut rolul de a sublinia importanța şi aspectele specifice ale packaging-ului electronic în contextul evoluției actuale a electronicii. Astfel, ca recunoaştere a forţei şi onestităţii sale intelectuale, a vigorii etice ce-l caracterizează, a efortului său constant pentru promovarea domeniului packaging-ului electronic, pentru contribuţia deosebită la valorile educaţiei, ştiinţei şi promovării relaţiilor internaţionale, Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti, are onoarea să confere astăzi domnului profesor James Eliot Morris titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii noastre.

Vivat, Crescat, Floreat!


Prin link-ul de aici puteți descărca Laudațio d-lui Prof. Dr. Ing. James Elliot MORRIS, în calitate de Doctor Honoris Causa al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti


Inițiere în realizarea modulelor electronice 2 - studenți ETTI

   Universitatea “Politehnica” București, Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare - UPB-CETTI, anunţă continuarea activității extracurriculare destinate studenților anului I ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației desfășurate în semestrul I.

   Se pot inscriere numai studenții care au participat și finalizat la activitatea pe semestrul I până la data de 21.02.2020 ora 10:00.

    Mai multe informații legate de obiectivele specifice ale acestei activități se pot găsi la pagina destinată proiectului.



Cărți suport de curs disponibile pentru achiziționare

  • Cartile:
    Svasta P. s.a., Componente electronice pasive - Probleme, 2012
                

    Svasta P. s.a., Componente pasive, Rezistoare, 2007
                

    Svasta P. s.a., Componente pasive, Condensatoare, 2010
                

    sunt disponibile in sala B311, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

  • Carte din seria "Packaging electronic" :
    Metode avansate de investigatie a structurilor "PCB", 2009
    autor: Conf. dr. ing. Norocel Codreanu

                

    este disponibila in sala B302, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

  • Carte din domeniul electronicii auto:
    Bazele Electronicii Auto, 2013
    autor: Conf. Dr. Ing. Alexandru Vasile, Ing. Irina Bristena Bacîș

                

    este disponibila in sala B311, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

  • Carte din domeniul programării sistemelor embedded:
    Programarea în limbajul C a sistemelor embedded cu microcontroler, 2014
    autor: Șl. Dr. Ing. Andrei Drumea, Ing. Robert Alexandru Dobre

                

    este disponibila in sala B305a, corpul B, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.


Resurse gratuite pentru studenți

  • UPB CETTI pune la dispozitia studentilor atrasi de domeniul electronicii primul numar al revistei PCB Design 007, dedicata proiectarii asistate de calculator a placilor de circuit imprimat, integritatii de semnal, problemelor de compatibilitate electromagnetica, oferind solutii tehnice si practice. Revista poate fi descarcata urmarind link-ul de mai jos.





  Despre CETTI  |   Membri  |   Studenti  |   Articole  |   Download  |   Forum  |   Site Map  |   Contact  |   Home  

  Tehnici CAD
  TIE
  CCP
  IRPSE
  PDCE
  Galerie foto
  Programul Minerva
  Sesiunea de comunicari stiintifice 2021 nou
  Proiect initiere PCB 2
  Cadence Academic Network
  Cadence OrCAD 16.6 Lite 2015
  Materiale bibliografice
  MECA MECA Project logo
  ACTIV-PM
  MIAACU
  www.BestJobs.ro
  www.eJobs.ro
  www.MyJob.ro
  www.jobrapid.ro

ANUNTURI Proiecte
ANUNTURI ACHIZITII
ANUNTURI Parteneriate


  www.siitme.ro
  www.electronica-azi.ro
  Platforma Consiliere si Mediere










© 2024. CETTI . Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare.
Toate drepturile rezervate. Site realizat de CETTI Virtual Team.